فرهنگستان فوتبال ـ تمام کسانی که فقط چند ماه با آرسن ونگر کار کرده باشند به خوبی میدانند که تنها موضوع مورد توجه برای این مربی فرانسوی، «بازی بعدی» تیم رهبری اوست. موضوعی که اکنون با توجه به افت فاحش توپچیها اهمیتی دوچندان پیدا کرده. دو فصل پیش بود که «میرر» گزارش داد تعداد زیادی از بلیط های دیدار با وستبروم در استادیوم امارات برای فروش عرضه شده! این فقط و فقط یک معنی داشت، هواداران توپچیهای لندن دیگر حوصله دیدن یا بهتر بگوییم حوصله تماشای تحقیر تیمشان را نداشتند و به همین دلیل بلیط هایی که در ابتدا فصل پیش خرید کرده بودند را به فروش گذاشتند. واکنشی که نسبت به فصول قبل چندین برابر شد و هواداران این تیم با حمل پلاکاردهایی با شعارهای «دیگر بس است»، «زمان رفتن فرا رسیده»، «اینجا باشگاه آرسنال است نه باشگاه آرسن» و البته شعار معروف «Wenger Out»، نشان دادند که دیگر چشم دیدن آرسن روی نیمکت تیمشان را ندارند. اعتراضاتی که هرچند امسال نسبت به سال گذشته کمی کاهش یافته اما متوقف نشده است.
حال ۲۲ سال از حضور این سرمربی فرانسوی در رأس کادر فنی تیم انگلیسی آرسنال میگذرد. مربیای که ۳۰ سپتامبر ۱۹۹۶ کارش را به عنوان فردی تقریباً ناشناس در این تیم لندنی استارت زد و حالا در ۶۸ سالگی، قدیمیترین مربی حاضر در لیگ است که بیشترین سال حضور در یک تیم را تجربه میکند.
به زبان ساده است اما طی مدت ۲۲ سال حضور ونگر در آرسنال، دنیا دچار تغییرات بسیار شگرف و زیادی شده. برای درک بهتر این موضوع بد نیست اشارهای به تغییرات جهان کنیم و حین خواندن این تغییرات فراموش نکنید که ونگر در طی ۲۲ سال، تنها ۳ بار جام قهرمانی لیگ جزیره را کسب کرده. شاید این موضوع در حین مطالعه تغییرات جهان باعث شود بیشتر و بهتر، حسوحال هواداران آرسنال را درک کنید:
دونالد ترامپ
دونالد ترامپ در سال ۱۹۹۶، با توجه به ثروت کلانش موفق شد حق پخش و برگزاری مسابقه «زیباترین دختر جهان» را خریداری کند و از آن زمان تا چند ماه پیش، بیش از هر تجارت دیگری، وقتش را به برگزاری بهتر این مسابقات معطوف کرده بود. اما پسر بازیگوش آن سالها، امروز بینهایت پیشرفت کرده و اکنون عنوان رئیس جمهور جدید ایالات متحده آمریکا را یدک میکشد.
این در حالیست که آرسنال هیچگاه با ونگر موفق به خلق چنین پیشرفتی نشده!
ورزشگاههایی که عوض شد
از ۲۰ تیمی که اکنون در لیگ برتر انگلیس مشغول فعالیت هستند، ۹ تیم طی سال ۱۹۹۶ تاکنون ورزشگاههای خانگیشان را تغییر دادند؛ از جمله آرسنال. این ۹ باشگاه با توجه به میزان بالا رفتن حق پخش تلویزیونی و البته جذب اسپانسرهای متومل، موفق به احداث استادیومهای اختصاصی جدید شدند و اکنون نسبت به سال ۱۹۹۶، از فوتبالدوستان در فضایی مدرنتری نسبت به گذشته استقبال میکنند.
رکورد گرانقیمتترین انتقال
درست در سال ۱۹۹۶ بود که آلن شیرر، مهاجم گلزن بلکبرن، با شکستن رکورد رقم نقلوانقالات تاریخ انگلیس، با ۱۵ میلیون پوند به نیوکاسل پیوست. از آن روز تا امروز، این رکورد ۱۱ بار شکسته شده که آخرینش همانطور که به خوبی میدانید با ۲۲۲ میلیون یورو به نیمار جونیور متعلق است. رکوردی که البته شاید در فصل نقلوانتقالات تابستان آتی باز هم شکسته شود.
ارزش ملک
زمانی که ونگر، سکان هدایت توپچیهای لندن را در دست گرفت، متوسط قیمت یک خانه در منطقه «ایزلینگتن» یعنی درست در قلب لندن، چیزی در حدود ۱۲۴ هزار پوند بود. رقمی که اکنون بعد از گذشت این بازه زمانی، به نزدیک ۷۰۰ هزار پوند رسیده است.
گرچه برای انگلیسیها افزایش ۵٫۶ برابری یک ملک طی ۲۲ سال، بسیار تعجببرانگز باشد اما برای ما ایرانیها که این میزان رشد قیمت مسکن را تنها طی ۳ سال تجربه میکنیم، تنها «خاطره» است!
دستمزد بازیکنان جزیره
برخلاف قیمت مسکن که شاید رشد چندان فاحشی نداشت، اما دستمزد بازیکنان طی ۲۲ سال گذشته زمین تا آسمان فرق کرده. در سال ۱۹۹۶، یک ستاره از تیمهای صاحبنامی همچون لیورپول، منچستریونایتد و آرسنال دستمزدی در حدود ۱۷۵ هزار پوند در سال دریافت میکرد و امروز این رقم به بیش از ۲٫۴ میلیون پوند در سال رسیده است.
به زبانی سادهتر بازیکنان فوتبال جزیره با حقوق دریافتیشان در یک سال، موفق به خرید یک خانه در ایزلینگتن میشدند و بازیکنان اکنون با حقوق دریافتیشان، به راحتی توانایی خرید ۳ خانه در همین منطقه را دارند. بی دلیل نیست که خانوداههای انگلیسیها در حال حاضر بیشتر تمایل دارند فرزندشان فوتبالیست شود تا مهندس!
مربیانی که دیگر مربی نیستند
از ۱۹ مربیای که در زمان ورود ونگر به آرسنال در فوتبال فعالیت داشتند، ۱۸ نفر به طور کامل از فوتبال خارج شده و هدایت هیچ تیمی را بر عهده ندارند. در این بین تنها مارتین اونیل است که همچنان فعال است و هدایت تیم ملی جمهوری ایرلند را بر عهده دارد.
در واقع از همقطاران آن زمان ونگر، تنها یک نفر همچنان به مربیگری مشغول است که احتمالاً او نیز زودتر از آرسن، اعلام بازنشستگی خواهد کرد.
شرایط منچستریونایتد
روزهایی که هواداران آرسنال با آرسن آشنا میشدند، توپچیها به همراه منچستریونایتد، ۱۰ عنوان قهرمانی در لیگ جزیره را در کارنامهشان میدید و حضور سر الکس فرگوسن روی نیمکت داغ سرخپوشان اولدترافورد به ۳ ساله رسیده بود. اکنون شیاطین سرخ با افزودن ۱۰ قهرمانی دیگر به افتخارات گذشتهشان، با مجموع ۲۰ قهرمانی، بالاتر از لیورپول با ۱۸ قهرمانی در صدر پرافتخارترین تیمهای جزیره قرار گرفتهاند و آرسنال با تنها ۱۳ قهرمانی پایینتر از لیورپول جای دارد.
اختراع DVD
همانطور که میدانید، آرسن ونگر پیش از حضور در آرسنال، به مدت ۱۵ ماه هدایت تیم ژاپنی «ناگویا» را برعهده داشت. جالب است بدانید زمانی که ونگر در ۱ اکتبر ۱۹۹۶ به صورت رسمی هدایت توپچیها را بر عهده گرفت، DVD با همکاری مشترک ۴ غول دنیای دیجیتال یعنی فیلیپس، سونی، پاناسونیک و توشیبا، تازه در ژاپن اختراع شده بود!
باورتان میشود؟ DVD که اکنون به وفور حتی کنار خیابان نیز یافت میشود، آن سالها به عنوان آخرین تکنولوژی دنیای دیجیتال در ژاپن اختراع و به بازار عرضه شد.
گسترش سایتها
حتما نام «الکسا» به گوشتان خورده است. منبعی که از آن به عنوان معیاری برای سنجش رتبه سایتهای جهانی استفاده میشود. در واقع اگر شما یک سایت نوپا داشته باشید، تمام تلاشتان را میکنید تا در رقابت با وبسایتهای دیگر، رتبه سایت خود را در الکسا بهبود بخشید. کاری که قطعاً در سال ۱۹۹۶ بسیار راحتتر از زمان کنونی بوده چرا که در آن زمان، تنها ۲۵۷۶۰۱ سایت در سرتاسر دنیا وجود داشت. اکنون در سال ۲۰۱۸، سایتهای رسمی ثبت شده در سرورسهای جهانی به رقمی بیش از ۱ میلیارد رسیده.
ثروتمندترین فرد جهان
یکی از موضوعات بسیار محبوبی که نشریه معتبر فوربس هر سال منتشر میکند، لیست ثروتمندترین افراد جهان و ارزش داراییهایشان است. نشریه معتبر فوربس، اسامی ثروتمندترین افراد جهان را طبق روال گذشته منتشر کرد که این لیست حاوی یک حقیقت جدید بود؛ بیل گیتس دیگر ثروتمندترین فرد جهان محسوب نمیشود. بر اساس این لیست، آمانسیو اورتگا اسپانیایی، مالک فروشگاههایی همچون زارا و ماسیمو دوتی، با ۸۵ میلیارد دلار ثروت، در حال حاضر، ثروتمندترین فرد جهان است. البته آقای اورتگا که ۳ دهه پیش شرکت ایندیتکس (Inditex) را بنیانگذاری کرده، برای اولین بار نیست که به صدر این لیست صعود میکند. این تاجر ۸۱ ساله، اینبار در حالی با ۸۵ میلیارد دلار ثروت در صدر قرار گرفت که بیل گیتس، مالک غول کامپیوتری ماکروسافت، با ۸۴٫۹ میلیارد دلار در رده دوم جای دارد. اورتگا در سال گذشته، حدود ۴۰۰ میلیون دلار در زمینه املاک و ساختوساز سرمایهگذاری کرد که این میزان سرمایه، دقیقاً میزان سود سالانه اورتگا از شرکت ایندیتکس است. شما هم مثل ما مشغول شمردن صفرهای این رقم و تبدیل ثروت اورتگا به ریال هستید؟
حال بعد از گذشت ۲۲ سال، گیتس دیگر صاحب عنوان ثروتمندترین فرد جهان نیست اما ونگر هنوز بر روی نیمکت آرسنال نشسته است.
حدس میزنیم حالا که با چند تغییر جهان در طی این مدت آشنا شدید، بیشتر به اعتراضات هواداران آرسنال برای خروج آرسن ونگر حق بدهید. باید همچنان صبر کنیم تا ببینیم آیا اعتراضات هواداران آرسنال سرانجام به بار مینشیند یا مسئولان این تیم، همانند گذشته گوششان بدهکار اعتراضات هواداران متعصبشان نیست.